Afbeelding

Honkballers HCAW naar zesde plaats

Sport

BUSSUM - Met een knappe zege heeft HCAW afgelopen weekend goede zaken gedaan. De Bussumse honkbalhoofdklasser won donderdag met 8-2 van het sterke Vaessen Pioniers en klom daarmee naar een zesde plaats van het klassement. De andere twee duels tegen de Hoofddorpers verloor HCAW wel: zowel zaterdag (7-4) als zondag (0-16) bleef een volgende stunt achterwege.

Vooral door een sterke derde slagbeurt waren de honkballers van HCAW donderdag beter dan het sterke Vaessen Pioniers. HCAW speelde erg scherp, Vaessen Pioniers moest nog wakker worden na de zomerstop. De Bussumers deden vooral de derde slagbeurt goede zaken. De slagbeurt leverde 5 punten op en daarmee werd het fundament gelegd voor de zege. De Hoofddorpers deden nog wel wat terug, maar dat was onvoldoende om nog een goed resultaat te kunnen boeken.

Zaterdag en zondag was alles anders voor HCAW. De Bussumers maakten geen enkele kans tegen de Hoofddorpers en moesten al snel genoegen nemen met een nederlaag. Zaterdag nam Vaessen Pioniers puntje voor puntje afstand van de Bussumers. Pas toen de zege voor de Hoofddorpers zo goed als zeker was, kon HCAW wat terug doen en de schade een beetje beperken. Kans op een echte ommekeer was er geen moment. Een dag later was het spel van HCAW eveneens onvoldoende. De Bussumers schoten op alle fronten tekort en waren kansloos. Vaessen Pioniers scoorde er op los en kon de zege tegen de Bussumers al snel zeker stellen.

Uit de krant