Afbeelding

Agenten waarschuwen voor vreemde mensen aan de deur

Algemeen

BUSSUM - Agenten waarschuwen Bussumers om op te passen voor vreemde mensen voor de deur. Het was afgelopen maand twee keer raak met zogenaamde 'babbeltrucs', waarmee Bussumers van geld bestolen werden. Steeds waren bejaarden het slachtoffer. 

Een week geleden was het nog raak toen een 'buurvrouw' een Bussumse bejaarde (89) er toe kon zetten haar toegang te geven. Vervolgens stal de nep-buurvrouw een bedrag van tweehonderd euro. Een week eerder werd een andere Bussumse bejaarde (93) bestolen. De dader, een man, vertelde de watermeterstand te komen opnemen en vertelde de vrouw dat ze haar kraan even moest laten doorlopen zodat er weer schoon water was. De man schoot de vrouw 'te hulp' en deed het klusje zelf. Toen de man weer vertrokken was ontdekte de vrouw dat haar tas met bankpas verdwenen waren. Met de pas was al geld opgenomen. 

'Stuur vreemde weg'
Het komt wel vaker voor dat mensen met een vreemd verhaal, vooral oudere, mensen geld aftroggelen. "We hebben er wel meer mee te maken, maar drukken Bussumers graag nog eens op het hart vooral geen vreemde mensen toe te laten. Als je een vreemde wantrouwt, stuur hem of haar weg en neem desnoods contact met ons op", laat de politie weten.  

Uit de krant