Afbeelding

Wederom dode bomen aan de Keizer Ottostraat

Algemeen

BUSSUM - Er staan weer dode bomen aan de Keizer Ottostraat. Het vormt al veel langer een probleem. De afgelopen jaren moesten meerdere geplante bomen worden vervangen. 

De bomen staan er pas enkele jaren, na de grote opknapbeurt voor de buurt. Buurtbewoners hebben al langer zorgen over de bomen. Buurtbewoonster En Eggenkamp heeft de afgelopen jaren al vaker contact opgenomen met de gemeente om het probleem aan te kaarten. "Vorig jaar kreeg ik als reactie dat de bomen voldoende water krijgen, maar ik zie nooit iemand. De bomen overleven de zomer niet. Ook de drie bomen die in 2014 zijn geplant, zijn nu dood", zo zegt ze.

Gemeente spreekt over toeval
Volgens groenbeheerder Gerrit Nieskens van de gemeente valt het slecht te beoordelen waarom de bomen steeds doorgaan. 
"Het wil door toeval dat juist daar de bomen doodgaan, soms direct en soms na enige tijd. Het is overigens wel een lastige boom qua aanslaan. Dit seizoen hebben we de bomen al vier keer water gegeven. Een keer door onze eigen dienst en drie keer door de aannemer die we inhuren. Het probleem kan ook liggen aan de hoge temperaturen waardoor het blad snel verdampt", aldus de groenbeheerder. 

De gemeente volgt het probleem op de voet.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant