Afbeelding

Geen volgende EK-ronde voor Bussumse voetbalkeeper Drommel

Sport

BUSSUM - Er komt geen volgende ronde op het jeugd-EK voor de Bussumse voetbalkeeper Joël Drommel en het Nederlands elftal. De Bussumer en z'n medespelers haalden evenveel punten als de andere elftallen, maar hadden een te laag doelsaldo om de knock-outfase te halen. Maandagavond werd het tegen Spanje 1-1.

Het Nederlands team stond maandag voor een zware klus: er moest gewonnen worden van het sterke Spanje om de volgende ronde te halen. Spanje zette Nederland al meteen vast. De klus voor het Nederlands team werd voor rust een stuk zwaarder toen de ploeg op achterstand kwam. Een Nederlandse speler werkte per ongeluk een bal langs de verkeerde doelman. Na rust was Nederland stukken beter en kwam het team knap terug, maar het bleek toch onvoldoende. 

Nederlands team trots
Met goede resultaten tegen sterke tegenstander zonder een hoop vaste waarden, heeft het Nederlands elftal een goed jeugd-EK achter de rug. Bondscoach Aron Winter was na afloop van het duel tegen Spanje trots op Drommel en z'n teamgenoten. 

Drommel nu terug naar FC Twente
Het Nederlands elftal komt deze week meteen terug naar Nederland. Joël Drommel gaat dan weer terug naar z'n club FC Twente.

Uit de krant