Afbeelding
Video

Remkes: deel raad Bussum maakte er een potje van

Politiek

BUSSUM - Een deel van de Bussumse gemeenteraad heeft er met de hele zaak rond de vertrokken burgemeester Henk Heijman 'een potje van gemaakt'. Dat zegt Commissaris van de Koning Johan Remkes tegen RTV NH

Burgemeester Henk Heijman stapte eerder deze maand op na een langslepende rel over mogelijk onterecht verkregen vergoedingen en het overtreden van de zogenoemde 'woonplaatsvereiste'. Dat werd aan de kaak gesteld door Hart voor Bussum, de GOP en Partij voor Bussum. Afgelopen week bleek het allemaal wel mee te vallen: de burgemeester bleek geen grote fouten te hebben gemaakt, maar was slechts slordig en had meer openheid van zaken moeten geven. 

Pogingen om burgemeester te beschadigen
Remkes zegt dat alle commotie deels aan de burgemeester zelf te wijten was, maar vooral ook aan een deel van de gemeenteraad.  "Er zijn gewoon pogingen gedaan om de burgemeester te beschadigen omdat sommige raadsleden het niet eens waren met de gemeentelijke herindeling. Ik vind dat buitengewoon ernstig."

Afgelopen week maakten enkele partijen het verwijt aan Remkes dat ze te weinig betrokken worden bij beslissingen. Daarover zegt Remkes: "Als men zich netjes gedraagt, dan hebben ze ook meer te vertellen. Dat geldt ook voor benoeming van een waarnemend burgemeester. En als men er een potje van maakt, dan krijgen ze er gewoon één aangewezen."

Uit de krant