Het logo van Gooise Meren. Daaronder het patroon 'water'.
Het logo van Gooise Meren. Daaronder het patroon 'water'.

Gooise Meren gaat voor goud en paars met patronen

Algemeen

BUSSUM - Letters van goud en paars en patronen. De gemeente Gooise Meren heeft maandag haar logo en andere beeldmerken gepresenteerd. 

De huisstijl van de gemeente Gooise Meren heeft het thema 'verbinden'. Dat valt vooral te merken met het voornaamste beeldmerk, de grote letters G en M. De letters overlappen elkaar deels. Naast de letters vormen patronen van bekende gebouwen zoals de watertoren van Bussum, het Muiderslot en de Vesting Naarden onderdeel van de huisstijl. De patronen worden op veel plekken gebruikt. 

Breed toepasbaar
De gemeente heeft de huisstijl samen gemaakt met ontwerpbureau Edenspiekermann. "De uitgangspunten voor de huisstijl zijn afgeleid van de visie en missie van de gemeente Gooise Meren, de visie op dienstverlening en de besturingsfilosofie, aangevuld met een aantal criteria waaraan het ontwerp moet voldoen. Zo moet de huisstijl krachtig, onderscheidend en een stap voorwaarts zijn. Daarnaast was een link naar de historie van de kernen van belang. Bovendien moet de huisstijl breed toepasbaar zijn en op mobiele apparaten zoals smartphone of tablet goed leesbaar en herkenbaar zijn", zo verklaart de gemeente. 

Logo en beeldmerken komen op veel plekken terug
Het logo en de andere beeldmerken komen straks op veel plekken terug. Zo komt het logo onder meer op het gemeentehuis te staan en op auto's van de gemeente. De huisstijl moet rond 1 januari 2016 op de meeste plaatsen worden doorgevoerd. 

Uit de krant