Afbeelding

Meeste parkeerklachten over muntgeld en snelle boetes

Algemeen

BUSSUM - Parkerende Bussumers hebben het meest problemen met het betalen met muntgeld en snelle gegeven boetes. Dat hebben ze de afgelopen weken laten weten aan het CDA. Vanmorgen werd een boekwerk met klachten overgedragen aan verkeerswethouder Nen van Ramshorst. 

Het CDA verzamelde de afgelopen weken klachten over het parkeren. De klagers, 33 totaal, klaagden het meest over de parkeerautomaten. Veel automaten accepteren alleen muntgeld, maar de parkeerders hebben soms geen of onvoldoende muntgeld op zak. Dat heeft weer snelle boetes tot gevolg. "We hebben verhalen gehoord waar mensen even hun auto parkeerden om muntgeld te halen en waar na terugkomst al een boete gegeven was", zegt CDA-fractievoorzitter Lodewijk Zweers. 

Parkeren kan beter
Volgens het CDA kan het parkeren veel beter. Men hoopt onder meer nog steeds op de snelle komst van belparkeren en streeft eveneens naar meer blauwe zones. Hoe dan ook moet er volgens het CDA het eerste uur kosteloos geparkeerd kunnen worden. Dat laatste zou het Bussumse centrum volgens het CDA enorm versterken.

Wethouder neemt boekwerk onder de loep
Wethouder Nen van Ramshorst zegde toe het boekwerk van het CDA onder de loep te gaan nemen, maar vertelde wel meteen dat het parkeren écht veranderen een complexe zaak zou worden. "We stoeien al enkele jaren met parkeren en het zorgt steevast voor een hekel punt. Wat we ook doen, je hebt altijd wel knelpunten. Het is moeilijk om het parkeerbeleid zo te veranderen dat iedereen er achter staat. Maar het heeft wel onze volledige aandacht. Ook met deze punten van het CDA zullen we aan de slag gaan", aldus de wethouder.

Uit de krant