Afbeelding

Hoe moet het nu verder met de koopzondag?

Algemeen

BUSSUM - Kunnen alle Bussumse winkels straks op zondag de deuren openen of moet dat toch beperkt worden gehouden tot alleen het centrum? Het wordt nog spannend hoe het verder moet met de Bussumse koopzondagen. Dat bleek woensdag toen raadsleden spraken over de regels. 

Net wat meer dan de helft van de Bussumse gemeenteraadsleden bleek woensdag nog tegen het plan om door te gaan met de koopzondagen voor heel Bussum. Dat heeft mede te maken met de bezwaren van buurtbewoners en de tegenvallende resultaten van de proef van het afgelopen half jaar. Afgelopen week bleek dat Bussumers zelf graag op zondag hun boodschappen doen, maar dat slechts enkele ondernemers open willen op zondag. 

Wel steun voor koopzondag centrum
Toch bestaat er een grote kans dat het 'shoppen op zondag' een toekomst heeft. De gemeenteraadsleden bleken er woensdag wel wat voor te voelen om alleen de winkels van het Bussumse centrum de kans te geven zondags open te gaan. Dat moet volgens hen Bussum enorm versterken. 

Gemeenteraad bepaalt later wat er gebeurt
De komende weken moet bekend worden hoe het nu verder moet met de koopzondagen. Het kan nog alle kanten op. De gemeenteraad praat later verder over de plannen.

Uit de krant