Afbeelding

Plannen voor vervangen Grondwal

Algemeen

BUSSUM - De gemeente heeft plannen om de Grondwal langs de Nieuwe Vaart te vervangen. Dat moet gebeuren omdat het bouwwerk de afgelopen jaren werd aangetast door houtrot. 

De Grondwal werd halverwege de jaren 80 gebouwd als groene buffer tussen het bedrijventerrein en de woningen aan de overkant. Het was een harde voorwaarde van buurtbewoners. De houtrot zorgde er de laatste jaren voor dat stukken van het bouwwerk kapot gingen en gerepareerd moesten worden. 

Andere groene muur
De gemeente heeft nu het plan om de Grondwal weg te halen en er een ander bouwwerk voor terug te plaatsen. Het gaat om een andere, smallere, groene muur. Het geheel weghalen van de oude Grondwal kost dan wel het meeste geld, maar met de nieuwe muur kan de gemeente zeker 50 jaar voort. Daarnaast kan er vervuilde grond worden weggehaald en komt er met de smallere muur meer plek voor wat anders. 

De gemeenteraad praat deze maand over de plannen. Volgende week wordt er een avond voor buurtbewoners gehouden waarop de plannen gepresenteerd worden.

Uit de krant