Afbeelding

Hart voor Bussum vraagt hoorzitting na bezwaren plan Emmaschool

Algemeen

BUSSUM - Buurtbewoners en andere belanghebbenden moeten tegenover de gemeenteraad hun zegje kunnen doen over de toekomstplannen van de Emmaschool. Dat stelt Hart voor Bussum, dat de gemeenteraad vraagt een hoorzitting te houden.

Als alles volgens plan verloopt verkast de Emmaschool volgend jaar naar een schoolgebouw aan de Graaf Florislaan. Buurtbewoners van de Graaf Florislaan vrezen echter overlast van de schooljeugd. De bewoners waren gewend dat er de afgelopen jaren zo'n tweehonderd kinderen op de school zaten, nu komen er dubbel zo veel. Dat levert volgens de buurt vanzelfsprekend de hele dag meer kabaal op. Daarnaast vreest de buurt verkeers- en parkeerproblemen. Een grote groep buurtbewoners heeft bezwaar gemaakt tegen de plannen van de Emmaschool. 

Gemeenteraad moet alle belanghebbenden horen
Voordat de gemeenteraad de zaak behandelt moet er komende september een hoorzitting komen, zo stelt Hart voor Bussum. Dat moet ervoor zorgen dat de gemeenteraad alle belanghebbenden kan horen om vervolgens een goed afgewogen besluit te nemen over de toekomst van de school en de buurt.

Uit de krant