Afbeelding

Klassebehoud voor Bussumse hockeyers

Sport

BUSSUM - Een lach en een traan afgelopen weekend voor de hockeyers van Gooische. De hockeyheren van de Bussumse club stelden knap klassebehoud zeker en spelen volgend jaar weer overgangsklasse. De hockeyvrouwen kwamen heel wat tekort om te promoveren naar dezelfde klasse en spelen volgend jaar nog een jaartje eerste klasse.

Voor de hockeyheren voelde het klassebehoud toch als een soort feestje. De Bussumers beleefden een zwaar debuutjaar als overgangsklasser en moesten lang wennen aan het hockeyspel van de sterkere tegenstander. Een van de voornaamste problemen was dat de ploeg amper scoorde. De Bussumers bleken wel beter dan de echte zwakke broeders van het klassement, maar moesten toch play-offs spelen om zelf klassebehoud zeker te kunnen stellen.

Een week geleden zetten de Bussumers een eerste stap naar klassebehoud door tegenstander MOP met een krappe 3-4 te verslaan. Afgelopen weekend waren de Bussumers een stapje beter en werd er met 3-1 gewonnen. De hockeyers kwamen al snel op voorsprong en zaten na twee treffers op rozen. Toen MOP een tegentreffer kon maken, werd het nog even spannend. Toch bleken de Bussumers te sterk en konden zegevieren. Na afloop was er een feestje.

Geen geluk voor hockeysters
Voor de hockeysters kwam er geen feestje. De Bussumse vrouwen hadden na de nederlaag tegen Rotterdam van een week geleden (2-4) nog een kansje om toch nog te promoveren naar de overgangsklasse. Rotterdam bleek echter ook deze keer te sterk voor de Bussumse ploeg: 5-2. De Bussumse hockeysters waren allesbehalve kansloos. De ploeg deed goed mee met het spel van de tegenstander, kreeg enkele goede kansen, maar moest toch genoegen nemen met een nederlaag. Het voornaamste wapen van Rotterdam was een goede strafcorner, waar de Bussumse ploeg geen antwoord op had. 

Door de nederlaag speelt Gooische dus nog een jaartje eerste klasse. Dat heeft voordelen: de jonge speelsters kunnen nog een jaar oefenen om volgend jaar wel de stap te maken naar de overgangsklasse. Daarnaast speelt HC Naarden volgend jaar ook eerste klasse, wat dus weer een leuke derby oplevert tussen Bussum en Naarden.

Uit de krant