Afbeelding

Weer rel rond burgemeester Heijman

Politiek

BUSSUM - Door publicaties van De Telegraaf en RTVNH is er weer ophef rond burgemeester Henk Heijman. Jos Wolterink, ex-wethouder van de gemeente Oost-Gelre waar Heijman tot twee jaar geleden burgemeester was, stelt dat Heijman hem onlangs bedreigd heeft. Navraag in Oost-Gelre leert dat de twee al langer niet door één deur kunnen.

Wolterink, nu raadslid van Oost-Gelre, stelt dat een lokale ondernemer hem afgelopen weekend gebeld heeft om de bedreigingen van Heijman door te geven. "Heel vervelend", laat de ex-wethouder desgevraagd weten. Wat er exact ten grondslag ligt aan de bedreigingen van de burgemeester wil Wolterink niet zeggen. Volgens hem gaat het om een privézaak. Wel stelt Wolterink de bedreiging dusdanig serieus te nemen dat hij daarvan melding heeft gemaakt bij de politie. "Deze man is tot alles in staat", aldus Wolterink over Heijman. 

Jarenlange hetze 
Heijman en Wolterink hebben het al jaren met elkaar aan de stok. Ze hebben met elkaar gewerkt, maar botsten met regelmaat. Dat was onder meer het geval toen Heijman een dubbelfunctie van (toen nog) wethouder Wolterink aan de kaak stelde. Wolterink stapte daarna op. De jaren daarna bleek het eveneens allesbehalve pais en vree tussen de twee. Volgens Wolterink deed Heijman er alles aan om hem 'kapot te maken'. Volgens een goed ingevoerde lokale journalist zou Wolterink er op zijn beurt nu alles aan doen om Heijman zwart te maken. 

Volgens Omroep Gelderland heeft burgemeester Heijman, vanwege alle aandacht voor de zaak, de bekende spindoctor Kay van der Linde in de arm genomen. 

Burgemeester op non-actief
Henk Heijman werd twee jaar geleden burgemeester van Bussum, maar staat momenteel op non-actief omdat er een onderzoek naar hem loopt na ophef over zijn woonsituatie en declaratiegedrag. 

Uit de krant