Afbeelding

Buurtbewoners komen met tegenvoorstel beheer 't Mouwtje

Algemeen

BUSSUM - Buurtbewoners van 't Mouwtje komen met een tegenvoorstel voor het beheer van het veelbesproken stukje grond. 

Er wordt al enkele weken gesproken over plannen om op het bewuste stukje grond meer beesten te laten grazen. De plannen komen van de Gooise Ark, de beheerder van de naastgelegen kinderboerderij. Een groep buurtbewoners bleek al snel tegen de plannen. Ze vrezen dat de beesten het stukje grond te veel aantasten. Volgens hen gaat het om een tukje ongerept Hollands landschap en moet dat behouden blijven. 

Buurtbewoners beheren grond graag zelf
De buurtbewoners, samengevoegd in de Vrienden van 't Mouwtje, komen nu met het voorstel om weer wat vee te laten grazen op het stukje grond, zoals de afgelopen jaren ook al het geval was. Een Naardense boer heeft daartoe al belangstellend gereageerd.  De bewoners hebben verder zelf een plan om het onderhoud van het stukje grond te verzorgen. Ook denken ze aan passende evenementen voor omwonenden. 

VVD steunt plan
De VVD laat deze week weten het plan van de buurtbewoners te steunen. "Het initiatief van de buurtbewoners zelf en de verantwoordelijkheid die zij hebben genomen om met een alternatief te komen in het belang van het behoud van dit karakteristieke stukje Bussum verdient alle steun", zegt VVD'er Mark Marshall.

De VVD meent eveneens dat het karakter van 't Mouwtje behouden moet blijven en dat er snel meer bekend moet worden over de toekomst van het stukje grond. 

Uit de krant