Afbeelding

Verkeersoverlast voor bewoners Comeniuslaan

Algemeen

BUSSUM - Bewoners van de Comeniuslaan ervaren steeds meer verkeers- en parkeeroverlast. De gemeente moet dat probleem eens onder de loep nemen. Dat stelt Hart voor Bussum. 

De straat staat volgens Hart voor Bussum vaak vol met, vaak fout, geparkeerde auto's. Hart voor Bussum heeft klachten gehoord dat auto's zelfs opritten naar woningen blokkeren. 

Het hele probleem komt onder meer door onduidelijke regels: een deel van de straat hoort bij Bussum en de overkant bij Naarden. Aan de twee kanten van de straat gelden andere parkeerregels. Aan de Bussumse kant moeten bewoners een vergunning hebben om te kunnen parkeren, aan de andere kant is een blauwe zone en worden ook vergunningen afgegeven aan bedrijven aan de straat. "Het kan allemaal een stuk beter en duidelijker", stelt Hart voor Bussum. 

Gevaar, overlast en schade
Naast de parkeerklachten zorgt ook het verkeer voor problemen. Er komt steeds meer verkeer door de smalle straat. Soms zelfs, ondanks het verbod, vrachtverkeer. Dat zorgt voor onveiligheid, overlast en schade.

Bewoners klagen al langer
Bewoners klagen al langer over de problemen, maar zeggen niet gehoord te worden door zowel de gemeente Bussum als Naarden.

Hart voor Bussum kwam donderdag met een oproep om het probleem onder de loep te nemen. Er gaat later verder over gesproken worden. 

Uit de krant