Afbeelding

Bussum gaat weer lobbyen voor spoor

Algemeen

BUSSUM - Bussum gaat lobbyen voor het verbeteren van het spoor door het dorp. De gemeenteraad heeft daar donderdag nogmaals op aangedrongen. 

Het gemeentebestuur gaat er onder meer alles voor doen om de rechtstreekse treinverbinding met Almere na 2020 te behouden. Er bestaan plannen om deze op te heffen. Reizigers tussen de plaatsen zouden dan eerst moeten overstappen op station Weesp. De Gooiboog, waar het treinverkeer tussen Naarden-Bussum en Almere nu nog over gaat, zou straks gereserveerd worden voor intercity's, maar die rijden niet vanaf station Naarden-Bussum. Het gemeentebestuur gaat lobbyen om ervoor te zorgen dat de belangen van bewoners gewaarborgd worden.

Overlast voor bewoners
Volgens de gemeenteraad moet Bussum er alles aan doen om te voorkomen dat bewoners overlast hebben van het kabaal dat het spoor verkeer maakt of dat er meer gevaar komt langs het spoor. Bewoners moeten met de planmakers kunnen meepraten. 

Toegang aan westkant
Bussum hoopt eveneens dat er een toegang tot station Naarden-Bussum kan komen aan de westkant van het station. Daar komt straks plek voor, omdat ProRail plannen heeft om enkele sporen weg te halen

Verlaagd spoor
Als laatste hoopt Bussum nog steeds dat het spoor door het dorp de komende jaren verlaagd aangelegd kan worden. Dat moet vele verkeersproblemen oplossen. 

Uit de krant