Afbeelding

Meer druk op maatregelen voor parkeren rond Gewestkantoor

Algemeen

BUSSUM - De gemeente Bussum gaat meer doen om parkeerproblemen rond het Gewestkantoor aan te pakken. Dat gebeurt na vragen van de gemeenteraad. 

Bewoners rond het gebouw klagen al langer over parkeerproblemen. Ze vrezen dat hun problemen een stuk erger worden als er straks appartementen worden gebouwd en dus meer bewoners met auto's gaan komen. Een onderzoek naar de parkeerproblemen oordeelt echter dat de buurt voldoende parkeerplekken heeft en dat na enkele te nemen maatregelen zoals extra parkeerplaatsen, alles zal meevallen. Dat gemeenteraad vond dat donderdag echter onvoldoende. 

Meer maatregelen
Wethouder Nen van Ramshorst zegde de gemeenteraad toe, na een breed gesteunde motie van de GOP, om te onderzoeken of er extra maatregelen genomen kunnen worden. Zo wordt gekeken of er nog meer parkeerplekken gemaakt kunnen worden, of de parkeerduur op de blauwe zone verder verkort kan worden en of er strenger gecontroleerd kan worden op foutparkeren.

De gemeente gaat haar best doen om de aanbevolen maatregelen van het onderzoeksrapport versneld door te voeren.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief