Sterk SDO naar laatste ronde play-offs

BUSSUM - Nog één horde en dan weet SDO of het komende zomer als hoofdklasser kan beginnen aan het volgende voetbaljaar. De Bussumse eersteklasser haalde zondag de laatste ronde van de play-offs door Poortugaal met 3-0 te verslaan. Dat was meer dan voldoende na de 1-1 van een week geleden.

Alles klopte maandag voor SDO. De Bussumers speelden erg sterk op de goede grasmat en hadden de steun van 900 supporters langs de kant van het veld. SDO startte erg gedreven, zette veel druk en toonde bovenal veel vechtlust.

Eerst nog spannend
Vooral voor rust was het duel nog spannend te noemen, des te meer omdat ook Poortugaal een paar goede kansen kreeg. Vooral Poortugaal-aanvaller Sander van Gool zorgde voor gevaar voor de goal van SDO-keeper Rolf Hazelaar. De tegenstander kreeg twee goede kansen. SDO pakte het duel daarna echter goed op en was beter dan de tegenstander. Halverwege de eerste helft konden de Bussumers de score openen. Na een goede manoeuvre van Maikel van Latum en vervolgens een goede bal van Veirano Slager kon Rick van der Velde scoren voor SDO. Voor rust volgde zelfs nog een tweede kans, maar een doelpunt bleef achterwege.

Na rust heer en meester
Na de rust was SDO heer en meester. Het duurde even voordat de Bussumers de score konden verdubbelen. Kansen waren er wel: Mike van 't Land kreeg een goede kans op aangeven van Rick van der Velden, maar had pech. Na meer dan een uur voetballen volgde de tweede goal dan toch: weer kon Rick van der Velden scoren na goed doorkoppen van Micha Fokker. Het duel was daarmee gespeeld. Zeker toen Poortugaal ook nog eens met een ondertal kwam te voetballen na een dubbele gele kaart voor één van de spelers had SDO geen problemen meer. Mike van 't Land mocht nog de 3-0 maken na een goede voorzet van Maikel van Latum.

Alphense Boys laatste horde
SDO heeft nu nog één horde te nemen voordat het promoveert naar de hoofdklasse. De Bussumers treffen nog twee keer Alphense Boys, een oude bekende. De Bussumers speelden al twee keer tegen de Alphense tegenstander. Het eerste duel werd SDO helemaal weggespeeld, het tweede duel pakten de Bussumers een punt. Het zal dan ook wederom spannend worden. SDO speelt komend weekend eerst op de velden van Alphense Boys, een week later komt de tegenstander naar Bussum.