Afbeelding

Reeks bezwaren tegen Emmaschool aan Graaf Florislaan

Algemeen

BUSSUM - Een grote groep buurtbewoners rond de Graaf Florislaan vreest de komst van de Emmaschool naar hun buurt. Dat hebben ze laten weten aan de gemeenteraad. 

Als alles volgens plan verloopt betrekt de Emmaschool volgend jaar het pand van College de Opmaat aan de straat. De buurt vreest echter overlast van de schooljeugd. De bewoners waren gewend dat er de afgelopen jaren zo'n tweehonderd oudere jongeren op de school zaten, nu komen er dubbel zoveel jongere kinderen. Dat levert volgens de buurt vanzelfsprekend de hele dag meer kabaal op. 

Straten lopen vol met verkeer
Naast de overlast vreest de buurt een forse verkeerstoename. Het wordt volgens hen veel drukker door halende en brengende ouders. Nu heerst er overdag een serene rust op straat, maar dat zal straks wel eens heel anders kunnen worden. De bewoners spreken zelfs van een verkeerschaos. De gemeente heeft al eerder aangegeven vooral deze problemen onder de loep te nemen. 

Meer bezwaren
De buurtbewoners menen eveneens dat het verbouwde schoolgebouw afbreuk doet aan het karakter van de buurt. Ze vrezen eveneens dat een monumentale rode beuk op het schoolplein teveel wordt aangetast. 

Gemeenteraad praat over plan
De gemeenteraad praat later over het plan. Volgens de laatste plannen zou de school vanaf komende september verbouwd worden, maar daar moet de gemeenteraad nog haar akkoord voor geven. 

Uit de krant