Voldoende parkeerplek rond gewestgebouw

Politiek

BUSSUM - Er ontstaan straks geen parkeerproblemen rond het Gewestkantoor aan de Brinklaan als er straks 3 appartementsgebouwen bewoond worden. Dat concludeert onderzoeksbureau Goudappel Coffeng.

Het parkeren rond het kantoor werd de afgelopen weken onder de loep genomen. Buurtbewoners hadden grote zorgen over het parkeren. Ze vreesden dat het te druk zou worden. De bewoners stelden dat er nu al een parkeerprobleem bestaat door het gebrek aan voldoende parkeerplaatsen en dubbel parkeren. Daar komt nog eens bovenop dat de bestaande parkeergarage onder het gewestkantoor straks alleen nog voor medewerkers van het gewest en bewoners van de appartementsgebouwen gaat worden. Het zal dus alleen maar erger worden, zo stelden de bewoners toen er afgelopen maart over de plannen werd gesproken. Het gaat vooral om de parkeerdruk aan de straten.

Maatregelen
Na het onderzoek bleek het allemaal wel mee te vallen. Er komen onder meer twaalf extra parkeerplekken om de parkeerdruk wat te verbeteren. Daarnaast kunnen er maatregelen genomen worden om te problemen verder te verhelpen. Het onderzoeksbureau stelt onder meer voor dat de parkeerduur op de blauwe zone gehalveerd wordt om de doorstroom te versnellen. Daarnaast zou de gemeente beter en meer kunnen controleren op foutparkeerders.

De gemeenteraad bespreekt de bouwplannen voor de appartementen rond het gewest deze maand. Dan wordt er ook gesproken over het parkeeronderzoek.

Uit de krant