Actueel

Henk Heijman legt taken tijdelijk neer

Algemeen

BUSSUM - Henk Heijman legt tijdelijk zijn functie als burgemeester neer. Er komt een onafhankelijk onderzoek naar zijn declaratiegedrag. Dat hebben de gemeente Bussum en de provincie Noord-Holland bekendgemaakt.

Heijman legt zijn taken zeker een maand neer en tot die tijd neemt locoburgemeester Adriana van den Berg zijn taken over.

Onderzoek
Het onderzoek zal zich onder meer richten op de declaraties die burgemeester Heijman vanaf zijn benoeming heeft ingediend. Heijman kwam vorige week onder vuur te liggen nadat de zaak werd aangekaart door Hart voor Bussum, de Gooise Ouderenpartij en de Partij voor Bussum. 

Ook wordt onderzocht hoe de besluitvorming over zijn woonsituatie is verlopen. Heijman woont al sinds zijn benoeming niet in Bussum, terwijl dit na een jaar wettelijk verplicht is. 

En er wordt ook nog onderzoek gedaan naar de handelwijze en communicatie van de burgemeester, het college en de gemeenteraad met betrekking tot de besluitvorming en uitvoering van de rechtspositionele regelingen van de burgemeester, mede in relatie tot de gedragscode van de gemeente Bussum.

Uit de krant