Afbeelding

Meer vragen over burgemeester, fractievoorzitters praten volgende week verder

Politiek

BUSSUM - De fractievoorzitters van de Bussumse gemeenteraad praten volgende week verder over het lot van burgemeester Henk Heijman. De raadsleden hebben nog veel vragen aan de burgemeester, zo bleek woensdag toen ze samen vergaderden over de ontstane ophef. 

De burgemeester lag eerder deze week onder vuur nadat een deel van de gemeenteraad aan de bel trok over het woongedrag van de burgemeester. Volgens hen heeft de burgemeester de afgelopen jaren onterecht vergoedingen ontvangen om dubbele woonlasten te dekken. Daarnaast breekt de burgemeester de gemeentewet door al langer ergens anders te wonen dan in Bussum, zo stellen ze.

Excuses en antwoorden burgemeester nog onvoldoende
De burgemeester maakte woensdag excuses en stelde dat er een verkeerd beeld was ontstaan. Daarnaast vertelde de burgemeester hoe het echt zat. Dat bleek echter onvoldoende voor de gemeenteraad.

Burgemeester moet meer vragen beantwoorden
De raadsleden hebben aanvullende vragen over het woon- en declaratiegedrag van Heijman. Volgende week woensdag wordt er gesproken over hoe het nu verder moet. De burgemeester moet de vragen daarvoor beantwoord hebben. 

Uit de krant