Afbeelding

VVD uit zorgen over geluidsniveau bij evenementen

Cultureel

BUSSUM - De VVD is bezorgd over de mogelijkheid van gehoorschade bij bezoekers van evenementen. Naar aanleiding van gesprekken met bezorgde Bussumers op Koningsdag afgelopen maandag heeft de VVD-fractie in Bussum vragen gesteld aan het college over de hoogte van de geluidsproductie tijdens Spoorpop.

De burgemeester deelt de zorgen van de VVD. Er zijn daarom ook metingen gedaan tijdens Spoorpop. De resultaten zijn nog niet bekend.

Een te hoge geluidsproductie kan namelijk leiden tot gehoorschade die niet te herstellen is. Onderzoek heeft uitgewezen dat jongeren die regelmatig muziekevenementen bezoeken grote kans hebben om gehoorschade op te lopen. Daarom vindt de VVD preventie belangrijk. De VVD pleit voor een actieve aanpak om een veilig geluidsniveau bij evenementen te waarborgen.

VVD raadslid Paul Rijpstra: "Wij delen de zorg van de Bussumers die we hebben gesproken en willen ervoor zorgen dat de gemeente er alles aan doet om het geluidsniveau aanvaardbaar te houden. Dat kan onder meer door voorwaarden te stellen bij het verlenen van vergunningen en door op dit punt strikt te handhaven. We willen al graag concrete resultaten zien bij Bussum Cultureel."

Uit de krant