Afbeelding

Echtpaar Plugboer 60 jaar getrouwd

Algemeen

BUSSUM - Maar liefst 60 jaar zijn Cor en Alie Plugboer uit Bussum met elkaar getrouwd. Afgelopen maandag kwam de burgemeester op bezoek om bloemen te brengen. Vele Bussumers kunnen het echtpaar kennen van de aardappels, de Wilhelminakerk, de Spiegelkerk, Monuta de Jager en de Melkweg.

Cor (86) en Alie (85) leerden elkaar kennen omdat ze allebei op de Melkweg woonden. Cor werkte met zijn vader en broer bij hun eigen aardappelgroothandel, de firma Plugboer & Zoon. De eerste aardappelkelders stonden in de bunker bij Fort Werk IV in Bussum. Later hadden zij hun pakhuis aan de Veldweg in Bussum, naast boekhandel LOS. Cor reed veel op de vrachtauto om aardappels op te halen bij boeren in bijvoorbeeld Zeeland en de Noordoostpolder.

Alie werkte tot aan haar trouwen als accountantassistente in Amsterdam, bij Preyer en De Haan. Na haar huwelijk met Cor ging Alie voor het gezin zorgen, waar al gauw 4 kinderen kwamen, en werkte ze mee in het familiebedrijf van haar man. Daar deed ze vele jaren de boekhouding. Zowel Cor als Alie was actief lid van de Wilhelminakerk en later de Spiegelkerk. 

Cor is, nadat hij stopte met het familiebedrijf in 1992, nog veel jaren werkzaam geweest als drager bij begrafenisonderneming (Monuta) de Jager. Cor en Alie brachten ook, in hun eigen auto, vele warme maaltijden bij bejaarde bewoners in Bussum onder de vlag van Tafeltje-dek-je.

Uit de krant