Afbeelding

Acht Bussumers gedecoreerd

Algemeen

BUSSUM - Als dank voor hun jarenlange werk hebben acht Bussumers vandaag een koninklijke onderscheiding gekregen. Jos Baaij, Corrie van Paridon, Evelyn en Gerard van Blaricum, Dick Boere, Nel Krijnen, Peter Heerschop en Paul Joseph waren totaal verrast met het ereteken. Ze kwamen vandaag, samen met veel bekenden, samen op het gemeentehuis. 

Jos Baaij
Jos Baaij werd bedankt voor jarenlang belangeloos werk voor onder meer de KBO en buurtcentrum De Palmpit. De Bussumer werkte jarenlang voor het ledenblad van de KBO en geeft al jaren computercursussen aan ouderen in De Palmpit, zelfs de lesboeken worden door hem gemaakt. De cursus mag succesvol genoemd worden: veel ouderen doen mee en er moesten zelfs extra vrijwilligers aangetrokken worden om de cursussen te geven. Naast de computercursussen coördineert Baaij de houtsnijclub van het buurtcentrum. Naast het werk voor de KBO en het buurtcentrum doet de Bussumer veel voor de Jozefkerk. 

Corrie van Paridon
Corrie van Paridon doet al jaren veel voor de Koepelkerk. Van het neerzetten van verse bloemen en het schoonhouden van de kerk tot het bezoeken van oudere kerkgangers. Daarnaast brengt ze kerkgangers naar de kerk en weer terug en bezorgt ze het kerkblad. Ook werkt de Bussumse mee met de werkgroep 'Kindsoldaten', een werkgroep waarmee een Oegandese school gesteund wordt waar getraumatiseerde kinderen worden opgevangen. 

Evelyn en Gerard van Blaricum
Dubbel feest was het voor het echtpaar Van Blaricum: zowel Evelyn als Gerard werd gedecoreerd. Het echtpaar doet al meer dan 30 jaar veel voor wandelclub de Lange Afstands Tippelaars (LAT). Samen organiseren ze al jaren vele wandeltochten. Ze regelen ook alles eromheen: van eten voor de wandelaars, het vervoer van bagage en het zoeken van rustpunten. Naast wandelen doet het echtpaar ook aan fietsen: ze organiseerden acht achtereenvolgende jaren de Bussumse Fietsdriedaagse. 

Dick Boere
Dick Boere doet al enkele jaren veel voor Bussum Cultureel. Boere regelde van alles, van regelwerk met de gemeente tot het netwerken met alle deelnemers. Ook werkt de Bussumer als secretaris voor coffeeshop De Piramide aan de Kapelstraat. Naast het Bussumse werk doet Boere veel voor de Voorschotense West Coast Big Band. 

Nel Krijnen
Nel Krijnen werkt al 30 jaar belangeloos voor onder meer de Nederlandse Genealogische Vereniging en de Historische Kring Bussum. De Bussumse deed veel onderzoek naar stambomen, maar ook naar andere onderwerpen zoals boerderijen en herbergen. Ze heeft een schat van gegevens verzameld over Bussum en omgeving en mag een wandelende encyclopedie genoemd worden. Naast het werk voor de twee clubs doet de Bussumse veel voor haar buurt, rond de Koopweg en de Bijlstraat. Zo speelt ze onder meer elke week jeu de boules met de ouderen van de buurt 

Peter Heerschop
De wereld van de scouts: daar loopt Peter Heerschop al jaren rond. Hij doet veel voor Scouting Olav. Daar doet Heerschop van alles: van het werken aan het ledenbestand tot het aanvragen van lustrumtekens en het regelen van de kerstbomenverkoop elk jaar. Daarnaast werkt Heerschop met de jeugd van de club. Elk jaar gaat hij met de jeugd van Olav op kamp. Hij regelt het vervoer van de bagage en repareert van alles op het kamp. De Bussumer kent de club door en door. 

Paul Joseph
Anders dan de anderen werd Bussumer Paul Joseph benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Joseph doet al meer dan een kwart eeuw veel zorg voor verzetsdeelnemers en oorlogsgetroffenen van de Tweede Wereldoorlog, en dat bovenal zeer betrokken. De oorlog speelt een grote rol in zijn leven en vertelt ook veel over de oorlog op de school van zijn kleindochter. Naast het werk voor de oorlogsslachtoffers en de school doet Joseph veel voor de Joodse Gemeente van Bussum. Hij zorgde onder meer voor een goede samenwerking tussen de Joodse Gemeenten van Bussum en Hilversum.

Uit de krant