Foto: Johan van der Geest.
Foto: Johan van der Geest.

SDO komt op halve kracht tekort

Sport

BUSSUM - Vooral door een gebrek aan vechtlust heeft SDO afgelopen weekend geen punten kunnen pakken tegen Elinkwijk. De Bussumse eersteklasser kwam tekort: 3-2.

SDO probeerde vooral te voetballen, de tegenstander speelde met puur resultaatvoetbal. Met een reeks lange ballen zorgden de Utrechters al snel voor gevaar. SDO-doelman Rolf Hazelaar moest meteen na de aftrap al reddend optreden. Het mocht dan ook geen wonder heten dat de tegenstander van de Bussumers op voorsprong kwam. Eerst maakte SDO een fout, waarna de Utrechters konden scoren. Daarna kreeg de ploeg een strafschop na een tackle van Berry van 't Land en benutte deze zonder problemen.

Na rust kreeg SDO al snel weer een klap te verwerken toen de Utrechters een derde goal maakten. SDO werd daardoor wakkergeschud. De Bussumers deden met doelpunten van Dino van Essen en Maikel van Latum wat terug. Even leek het er zelfs op dat SDO toch nog een punt zou pakken, maar de keeper van de tegenstander stopte een strafschop van SDO'er Berry van 't Land.

Uit de krant