Afbeelding

Hart voor Bussum trekt fel van leer over 'Verraad van Bussum'

Politiek

BUSSUM - Volgens Hart voor Bussum vallen de afgelopen maandag met gesteggel over de fusie het best te typeren als het 'Verraad van Bussum'. Hart voor Bussum las donderdagavond een betoog daarover voor aan de raad. 

Hart voor Bussum trok fel van leer. Volgens hen heeft het gemeentebestuur van Bussum de laatste maanden 'trouweloos gehandeld'. Hart voor Bussum stelt vooral dat het gemeentebestuur geen moment gedacht heeft gedacht aan hoe de Bussumers zelf over fuseren denken. "Het college en deze coalitie hebben hun kop in het zand gestoken", zo betoogde men. Hart voor Bussum meent dat het gemeentebestuur het vertrouwen van de Bussumers heeft beschaamd. 

Boos over laatste weken
Men was eveneens boos over hoe de gemeenteraad op het laatste moment met een brief alsnog probeerde te voorkomen dat de te vormen gemeente straks een restschuld moet afbetalen. "Onacceptabel en onwenselijk. Grote woorden met nul impact. Want te laat en te weinig. En niet oprecht", zo klonk het donderdag. 

Terecht gewezen door rest van raad
Hart voor Bussum werd enkele keren terecht gewezen door de rest van de gemeenteraad. Dat kwam vooral doordat men vond dat Hart voor Bussum af en toe te ver ging. De gemeenteraad bleek verder amper onder de indruk van het betoog. 

Lees de hele tekst van Hart voor Bussum.

Uit de krant