Afbeelding

Bussumse raadsleden: gemengde gevoelens na Kamerdebat

Politiek

BUSSUM - Bussumse raadsleden reageren gemengd op het Kamerdebat over de fusie van donderdagavond. "We hebben een goede stap gezet, maar het kan beter", was de kern van de reacties. 

De meeste raadsleden reageren verheugd dat Plasterk toegezegde met een vangnet te komen voor het geval de claim rond het KNSF-complex weer op tafel komt. Daarnaast worden nog enkele andere geldproblemen geregeld. Toch was men ook teleurgesteld: de gemeente moest straks nog steeds een restschuld wegwerken van ongeveer 6 miljoen euro.  

Restschuld had opgelost moeten worden
"Deze restschuld kun je terug voeren naar het hele vastgoeddebacle rond KNSF, het hangt er mee samen. Dat had ook gewoon opgelost moeten worden", vertelt Hugo Bellaart namens de VVD. Datzelfde geldt voor het CDA. "Er wordt wel wat gedaan, maar de problemen hadden helemaal opgelost moeten worden. Het kon allemaal veel scherper", betoogt Lodewijk Zweers.

Hart voor Bussum reageert eveneens teleurgesteld. "Men vindt doorpakken belangrijker dan draagvlak en een financieel gezonde start voor een fusie", laten de lokalen weten. 

De VVD voegt nog toe: "Plasterk negeert de heldere brief van afgelopen week met de unanieme stellingname over gebrek aan draagvlak onder deze voorwaarden. Erg jammer."

Beter dan dat het was
De PvdA reageert 'best tevreden'. "Enkele problemen worden goed opgelost, het gaat de goede kant op. Daarnaast komen er goede voorwaarden. We hebben vertrouwen dat het nu de goede kant op gaat, maar er zullen zeker nog laatste stappen gezet moeten worden. We staan er nu beter voor dan dat het was", beschouwt Tony van Waveren na. 

Uit de krant