Afbeelding

HvB: 'Maak geheime stukken De Krijgsman openbaar'

Algemeen

BUSSUM - Hart voor Bussum heeft grote problemen met het feit dat de gemeente Muiden bepaalde financiële gegevens geheim houdt. Dat laat Hart voor Bussum deze week weten. 

Alles draait om de zogenoemde vaststellingsovereenkomst van het project-De Krijgsman, het veelbesproken bouwproject op het KNSF-complex. Delen van deze overeenkomst met projectontwikkelaars worden vooralsnog geheim gehouden. Het gaat onder meer om verstrekte leningen. Daardoor hebben de gemeenten Naarden en Bussum geen compleet beeld van hoe Muiden er financieel exact voor staat. 

Twee keer nul op het rekest
Hart voor Bussum laat weten tot twee keer toe aan burgemeester De Pater van Muiden om de gegevens te hebben gevraagd, maar kreeg steeds nul op het rekest. "Muiden weigert inzicht te geven in de geheime delen van de Vaststellingsovereenkomst. Muiden weigert open kaart te spelen. Muiden weigert zich bescheiden op te stellen, zoals een gemeente zou passen die, gedwongen door de provincie, geholpen moet worden door de inwoners van Bussum en Naarden", stelt Hart voor Bussum. De partij roept de burgemeester op om de stukken alsnog openbaar te maken.

B en W hebben afgelopen week ook om de gegevens gevraagd, maar hebben daar vooralsnog ook geen inzicht in gehad. 

Uit de krant