Afbeelding

Raadsleden hebben nog veel vragen over toekomst brede school

Algemeen

BUSSUM - Wat moet er gaan gebeuren met de brede school aan de Lange Heul? De gemeenteraad van Bussum heeft er nog veel vragen over. Dat bleek woensdag toen er werd gesproken over de toekomst van het falende project. 

De gemeente heeft plannen om de voor een groot deel lege brede school toch nog te redden. Het pand voor een deel verhuren aan één extra huurder zou er voor kunnen zorgen dat de exploitatie van het gebouw weer rendabel wordt, zo heeft de gemeente onderzocht. Zorgverlener Sherpa reageerde al snel belangstellend en zou graag verkassen naar het gebouw. 

Raad eerst teleurgesteld, nu veel vragen
Nadat B&W het toekomstplan voor de brede school een maand presenteerde aan raadsleden, reageerde men vooral teleurgesteld. Men had wel oren naar het plan met Sherpa, maar vond het jammer dat er geen andere goede plannen waren om het project te redden.

B en W hebben alle gemaakte keuzes woensdag nog eens nader verklaard. De raadsleden bleken nu meer achter het plan te staan, maar kwamen nog wel met vragen. De vragen gaan onder meer over te maken afspraken en verwachte resultaten.

Gemeenteraad praat over twee weken
De gemeenteraad praat over twee weken over het plan. Er wordt dan besloten of het gemeentebestuur aan de slag mag om het plan met Sherpa verder gestalte te geven. 

Uit de krant