Afbeelding

Plan Bensdorp goed ontvangen, wel zorgen over parkeren

Algemeen

BUSSUM - De omwonenden van de voormalige chocoladefabriek Bensdorp hebben enthousiast gereageerd op de nieuwbouwplannen. Donderdagavond hielden de projectontwikkelaar en de gemeente een presentatie en was er gelegenheid om vragen te stellen. De plannen werden positief onthaald, maar de buurt vreest wel voor parkeeroverlast.

In de huidige situatie is het voor bewoners rondom Bensdorp erg lastig om hun auto kwijt te kunnen. De reden is dat dit gebied vrij parkeren kent en dat trekt onder meer werknemers van het Gewest aan die daar gratis de hele dag hun auto stallen. Ook winkelpersoneel gebruikt de wijk als gratis parkeerplek. Hoe zit het dan als Bensdorp straks plaats biedt aan vele woningen, kantoren en culturele plekken die wellicht ook veel publiek trekken? De projectontwikkelaar legde uit dat er een ondergrondse parkeergarage komt en dat er ook langs de spoorzijde parkeerplekken komen. Toch kon dit de zorg bij de buurt niet wegnemen. Want wat als er een theater, bar of restaurant komt en daar veel publiek op af komt? Het antwoord luidde dat er met diverse scenario's rekening wordt gehouden.

Verder kwamen er nog vragen over de duurzaamheid, de kleuren van de stenen, de kosten van een appartement, de mogelijkheden voor ondernemers en uiteraard de bouwhoogte.

Lees woensdag meer in deze krant over de plannen. 

Uit de krant