Afbeelding

Bussum: schrappen rechtstreekse trein Almere slecht plan

Algemeen

BUSSUM - Het college van B en W is niet blij met de voorgenomen plannen om vanaf 2022 de rechtstreekse treinverbinding tussen Naarden-Bussum en Almere te schrappen. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. 

Afgelopen week werd bekend dat ProRail en NS het plan hebben om de rechtstreekse treinverbinding tussen Naarden-Bussum en Almere te laten verdwijnen. Reizigers tussen de plaatsen zouden dan eerst moeten overstappen op station Weesp. De Gooiboog, waar het treinverkeer tussen Naarden-Bussum en Almere nu nog over gaat, zou straks gereserveerd worden voor intercity's, maar die rijden niet vanaf station Naarden-Bussum. 

Plan 'verarming van openbaar vervoer'
Wethouder Nen van Ramshorst (verkeer) noemt het plan een "verarming van het openbaar vervoer". "Het plan heeft nadelen voor Bussumers en Naarders die in Almere werken en andersom. 
Die treinreizigers stranden dan eerst op een koud en winderig station Weesp. De Gooiboog is niet voor niets aangelegd", reageert de wethouder.

College overweegt aan de bel te trekken
Het college overweegt om via een brief aan te bel te trekken. "We overwegen om uit te spreken dat we dit een slechte gedachte vinden. Daarbij trekken we samen op met Naarden. Ik heb al contact gehad met mijn collega-wethouder Marleen Sanderse van Naarden."

Uit de krant