Bussumse sport van het weekend

Voetbalsters BFC bekeren verder

Met een krappe zege hebben de voetbalsters van BFC afgelopen weekend knap de volgende ronde van de beker gehaald. De Bussumse voetbalsters wonnen van DSOV (1-0) en stoomden daardoor door naar de laatste acht.  BFC voetbalde met veel vechtlust en daardoor was het al snel te merken dat de ploeg alles op alles zette om de tegenstander te verslaan. BFC begon goed en kreeg al snel enkele kansen. Voor rust bleven doelpunten echter achterwege, mede doordat de voor de aanvalsters de scherpte ontbrak.

Na de rust bleef BFC foutjes maken, maar had de ploeg het geluk dat de tegenstander slecht speelde. Kansen voor BFC waren er net als voor rust voldoende. De grootste kans kwam van Daisy Sorial. De aanvalster brak alleen door en probeerde de keeper van de tegenstander met een lob te verslaan, maar haar schot was te slap. BFC kon pas scoren toen het mocht aanleggen voor vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Isabeau Peters krulde de bal hard langs de keeper van de tegenstander. BFC kon de voorsprong daarna goed vasthouden. Afgaande op de kansen schoot de ploeg tekort en had het DSOV met gemak met 5-0 kunnen verslaan. Het ene doelpuntje was wel voldoende voor de zege. BFC gaat door naar de kwartfinales. Welke tegenstander BFC loot wordt pas later bekend.

ZVV Jos Geerling deelt punten

De zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling hebben afgelopen weekend een punt gepakt tegen Genclik United. Na een spannend duel stapten de twee teams met 3-3 naar de kant. ZVV Jos Geerling speelde met de zelfde acht spelers waarmee een week geleden degradant Vrone aan de kant werd gezet. Vanaf de aftrap zette de ploeg alles op alles om snel op voorsprong te komen. Er kwamen al snel kansen, onder meer van Rowell van der Meer, Leroy Oehlers en Bilal Ozturk, maar de Bussumer konden geen doelpunt maken. De tegenstander deed dat voor rust wel. Na de rust werden de toeschouwers door de twee ploegen vermaak met goed voetbal. Door doelpunten van Bilal Ozturk, Micha Fokker en Leroy Oehlers pakten de Bussumers een punt.