Afbeelding

Buurtbewoners tegen komst asielzoekers Kolonel Palmkazerne

Algemeen

BUSSUM - Buurtbewoners van de Kolonel Palmkazerne hebben bewaar tegen de eventuele komst van asielzoekers naar de kazerne. De bewoners van de Anne Franklaan, Roodborstlaan en de Amersfoortsestraatweg hebben dat deze week in een brief laten weten aan de gemeente. 

De buurtbewoners hebben grote zorgen en vrezen onveiligheid en overlast als er straks asielzoekers naar de Kolonel Palmkazerne zouden komen. Daar komt volgens hen nog eens bovenop dat de waarde van hun woningen, grenzend aan de kazernegrond, kan gaan dalen en de huizen onverkoopbaar kunnen worden. 

Bouwplannen kazerne worden gedwarsboomd
Volgens de buurtbewoners dwarsboomt de komst van de asielzoekers eveneens de bouwplannen op de Kolonel Palmkazerne, waar een deel van hen wel achter staat. Er bestaan al langer plannen om op de kazernegrond woningen te gaan bouwen, maar als er asielzoekers komen zou dat plan voor enkele jaren geblokkeerd kunnen worden. 

Komst asielzoekers goed, maar graag verderop
De buurtbewoners laten eveneens aan de gemeente weten geen problemen te hebben met de komst van asielzoekers naar Bussum, maar alleen met de opvangplek zelf. Ze dragen een andere plek aan: de plek van het oude asielzoekerscentrum Crailo. Volgens hen levert dat een stuk minder problemen op. 

Al verkennende gesprekken over asielzoekers
Het COA, dat de opvang regelt, de gemeente Bussum en de provincie Noord-Holland voerden deze week verkennende gesprekken over de eventuele komst van de asielzoekers. Het COA heeft vooralsnog geen concreet verzoek gedaan om de Kolonel Palmkazerne te betrekken, maar dat kan nog wel komen. 

Uit de krant