Afbeelding

Drama voor Bussumse Dinja na gestolen aanhangwagen

Algemeen

BUSSUM - Een drama voor de Bussumse paramenner Dinja Steenkamp (28). Afgelopen maand werd haar aanhangwagen gestolen, waardoor ze nu met haar paard en menkoets geen kant meer op kan. Geld voor een andere aanhangwagen heeft ze niet. 

Steenkamp doet aan paramennen, het mennen van een paard door mensen met een lichamelijke beperking. De Bussumse heeft ook een lichamelijke beperking. Samen met pony Fabian doet ze door heel Nederland mee aan wedstrijden en werkt ze hard om nog beter te worden. Maar nu zit ze noodgedwongen thuis: zonder aanhangwagen kan de Bussumse niet trainen of meedoen aan wedstrijden.

Aanhangwagen gestolen vanaf hoek Meerstraat en Overscheenseweg
De aanhangwagen waar de Bussumse haar koets mee vervoert door heel het land, werd in de nacht van zondag 22 februari op maandag 23 februari gestolen vanaf de parkeerplaats op de hoek van de Meerstraat en de Overscheenseweg in Naarden. "Dat was al de tweede keer. Een andere wagen werd ook al gestolen. Deze aanhangwagen stond goed vast, maar ze hebben hem toch mee kunnen nemen", vertelt Steenkamp. "Ze hebben hem los kunnen maken met een van de buren gestolen slijptol. Met de aanhangwagen hebben ze meer gestolen spullen mee kunnen nemen. We hebben aangifte gedaan. Het wrange was dat de aanhangwagen niet verzekerd was, dat kan niet."

Geen geld voor andere aanhangwagen
Een andere aanhangwagen kost Steenkamp twaalfhonderd euro, maar dat geld heeft ze niet. "Vanwege mijn beperking leef ik van een Wajong-uitkering en werk vinden is heel erg moeilijk. Met het geld dat ik door mijn uitkering krijg, kan ik maar net voorzien in de voornaamste levensbehoeften. Van dat geld een aanhangwagen kopen kan echt niet."

Steenkamp hoopt dat Bussumers of Naarders wat gezien hebben van de diefstal. Daarnaast zoekt ze een veldje waar ze nu met pony Fabian op kan trainen. Contact opnemen met de Bussumse kan via dinja137@hotmail.com. 

Uit de krant