Afbeelding

Vandaag gesprekken over asielzoekers Kolonel Palmkazerne

Algemeen

BUSSUM - De gemeente Bussum, de provincie Noord-Holland en het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) praten vandaag over de eventuele opvang van asielzoekers op de Kolonel Palmkazerne. 

Afgelopen week werd bekend dat het COA weer contact heeft opgenomen met de provincie Noord-Holland en de gemeente Bussum. Er wordt door het COA gekeken naar opvangplekken door heel het land, omdat er de komende jaren een extragrote stroom asielzoekers naar ons Nederland komt. De Bussumse Kolonel Palmkazerne wordt al langer genoemd als opvangplek, afgelopen jaar maakte het COA al een rondgang over het kazernecomplex. Tot op heden heeft het COA echter nog geen concreet verzoek gedaan om op deze kazerne mensen op te vangen.

Gesprekken achter gesloten deur
Er wordt vandaag achter gesloten deuren gesproken over de eventuele opvang van asielzoekers. Het gaat om verkennende gesprekken. Zowel de gemeente, de provincie als het COA doen na afloop geen mededelingen over de gesprekken. Pas als er een concreet verzoek komt van het COA om op de Kolonel Palmkazerne asielzoekers op te vangen, moet er meer bekend worden. 

Uit de krant