Koploper schudt voetballers SDO af

BUSSUM - Er moet een wonder gebeuren om SDO nog aan een eerste plaats te helpen. De Bussumse eersteklasser verloor afgelopen weekend van koploper De Meern en zag de voorsprong van de koploper oplopen tot 10 punten. SDO moet het vooralsnog doen met een gedeelde tweede plaats.

SDO speelde naar behoren en was erg gewaagd aan de sterke koploper. Het zelfvertrouwen van de Bussumers kreeg echter al snel een deuk toen De Meern de score kon openen. Al snel na de aftrap kon een aanvallers van de koploper een goede trap tegen de touwen koppen. Het was een van de schaarse kansen voor rust. Verder bleef voor SDO de schade beperkt. Daar stond tegenover dat de Bussumers zelf ook amper voor gevaar zorgden. Na de rust startte SDO sterk en werd er meteen veel druk op het doel van de tegenstander gezet. Het was het moment dat de Bussumers toe moesten slaan. De Meern moest steeds verder terug om de aanvallen van SDO op te vangen, maar de Bussumers vergaten zelf te scoren. Waar er voor SDO geen doelpunt kwam, lukte het De Meern wel nog om een tweede treffer te maken. SDO was daarmee verslagen. De tweede goal nam het geloof in een goede afloop weg.

Zware dobber voetbalsters
Een forse klap afgelopen weekend voor de voetbalsters van SDO. De Bussumse vrouwen konden geen potten breken tegen koploper Victoria Boys en verloren met 8-0. Het probleem van SDO was vooral dat het zelf erg zwak speelde en daarmee de druk van de tegenstander niet aankon. De Bussumse vrouwen keken meteen na de aftrap al tegen een achterstand aan. De achterhoede maakte fouten en kende veel problemen. Toch bleef de schade na de eerste helft met 2-0 beperkt.

Na rust kon de tegenstander door een paar keer aan te zetten de score fors ophogen. Zonder dat SDO zelf een kans kreeg werd de ploeg op alle fronten overklast door de koploper en met acht tegentreffers van de mat geveegd.