Man onderschept bankpassen en neemt geld op

BUSSUM - De recherche heeft een grote bankpasfraudezaak ontdekt. Bussum wordt, naast enkele andere gemeenten, genoemd als plaats waar de dader zou hebben toegeslagen. Dat meldt de politie. 

De fraudeur heeft afgelopen augustus meerdere slachtoffers gemaakt. Een van de slachtoffers was een vrouw uit Bunschoten-Spakenburg. De vrouw had net een bankpas aangevraagd, maar de pas en haar codes kwamen maar niet aan. Toen ze twee weken later ging internetbankieren, kreeg ze de melding dat haar oude bankpas ongeldig was. Een dag later ontving ze een brief van de bank waarin stond dat ze haar daglimiet had verhoogd naar 10.000 euro. Toen ze contact opnam met de bank bleek dat haar rekeningen waren geplunderd. De daders bleken haar post van de bank te hebben onderschept en namen meer dan 20.000 euro op. Onder meer in Bussum, maar ook in Soest, Bunschoten, Amersfoort en De Bilt. 

Nog een man slachtoffer
Dezelfde week werd ook een man het slachtoffer van de fraudeurs. 

Steeds dezelfde man
Na onderzoek door de recherche naar camerabeelden van de geldautomaten wordt ontdekt dat steeds dezelfde man het geld opneemt met de gestolen passen. Er wordt gezocht naar een negroïde man met een kaal hoofd, een gezet postuur en opvallend diepe rimpels in zijn voorhoofd. Daarnaast heeft de man een litteken op de linkerwang. De man droeg onder andere een blauwe jas van het merk Dstrezzed. 

De recherche hoopt dat Bussumers tussen donderdag 14 augustus en donderdag 28 augustus iets gemerkt hebben. Bellen met de politie kan op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Meer berichten