Afbeelding

Nog veel zorgen over brede school

Algemeen

BUSSUM - Het merendeel van de Bussumse gemeenteraad heeft nog zorgen over de brede school aan de Lange Heul. Het pand staat halfleeg en dat maakt het vooral heel erg kostbaar.

De raadsleden bespraken woensdag de toekomst van de brede school. De gemeente meent dat één extra huurder, zorgverlener Sherpa, het pand zou kunnen redden. Er zou dan wel het een en ander moeten worden verbouwd.

Wel oren naar Sherpa, maar ook teleurgesteld
De raadsleden hadden ergens wel oren naar dat plan, maar waren vooral ook teleurgesteld dat er geen andere keuzes waren en vonden dat het veel te snel gaat. Enkele andere plannen voor de school bleken kansloos. Er was een plan om de brede school deels te laten bewonen en er waren plannen voor een culture bestemming.

Raadsleden praten nu verder
Er wordt nu verder gepraat met de wethouder over de toekomst van het pand. De gemeenteraad praat komende maand over de brede school. Dan moet bekend worden welk plan voor de toekomst van het gebouw verder onderzocht gaat worden. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 gisteren
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio 29 jun, 17:01
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief