Weer geen goed resultaat voor BFC

BUSSUM - Goed voetbal was afgelopen weekend onvoldoende voor BFC. De geplaagde Bussumse nummer laatst kon aan de Meerweg wederom geen goed resultaat boeken en verloor met 0-2 van De Meer.

De Amsterdammers startten fel en kregen de eerste fase van het duel goede kansen om de score te openen. Dat schudde BFC wakker. Daarna voetbalden de Bussumers sterk en kreeg BFC al snel meerdere goede kansen. Het ontbrak echter aan het vernuft om de bal ook achter de keeper van de tegenstander te werken. Zeker twee keer moest de doelman van de tegenstander redden op een schot van de sterk spelende jeugdspeler Tjerk Posthuma. BFC zette aan, maar kwam toch net tekort. Het was tekenend voor het duel. Waar BFC vergat de score te openen, lukte dat De Meer wel. Vlak voor rust konden de Amsterdammers na een snelle counter de Bussumse achterhoede kloppen en de bal achter de doelman werken. Na rust was het spelbeeld hetzelfde. BFC zette aan, maar De Meer kon de goal maken.

Geen problemen voetbalsters
Met een afgetekende zege hebben de voetbalsters van BFC afgelopen weekend wederom bewezen dat ze terecht op de eerste plaats staan. De Bussumse koploper was met 0-5 een maatje te groot voor Maarssen.

BFC startte met scherp voetbal en zette Maarssen al snel goed vast. Er volgden al snel kansen. Namens BFC kon Isabeau Peters de score openen. De Bussumse voetbalster passeerde haar tegenstander en schoot strak raak. Na de goal zette BFC meteen door. Voor rust werd de score verdubbeld door Nina Roeten. Na de rust was het spelbeeld hetzelfde. BFC speelde sterk, Maarssen kon amper wat terug doen en kreeg geen kans. BFC hervatte al snel met waar het voor rust mee begonnen was: scoren. Eerst kon Nina Roeten haar tweede goal van de dag maken na een benutte rebound, vervolgens zette Adelia Soares de stand op 0-4 na een knappe solo. BFC bleef druk zetten. Een strakke corner van Isabeau Peters belandde over alle spelers heen pardoes tegen de touwen, waarmee de 0-5 zeker was.