Afbeelding

Meerdere kansen voor toekomst brede school

Algemeen

BUSSUM - De brede school aan de Lange Heul kan voortbestaan als er één extra huurder komt of als het pand voor een deel bewoond gaat worden. Dat komt naar voren na onderzoek door de gemeente naar de toekomst van het pand. De gemeente heeft al een voorkeur voor een van de plannen.

Volgens de gemeente kan het gebouw voortbestaan als een deel van het pand straks wordt verhuurd aan een zorgverlener. Er wordt zelfs al een huurder genoemd: Sherpa heeft al belangstellend gereageerd. De zorgverlener zou kunnen verhuizen van het Jan Ligthartcentrum naar het gebouw van de brede school. Daar zouden zowel de brede school als Sherpa zelf beter van worden. De exploitatie van het gebouw kan dan verbeterd worden en Sherpa heeft kansen om de komende jaren groter te worden. 

Brede school zou ook bewoond kunnen worden
De brede school zou ook kunnen voortbestaan als het gebouw voor een deel bewoond gaat worden. Er zouden jongerenappartementen in gemaakt kunnen worden en een deel zou gereserveerd kunnen worden voor beschermd wonen. Dat zou vooral de buurt ten goede komen, vooral omdat er veel vraag bestaat naar zulke appartementen. 

Gemeentebestuur heeft voorkeur voor Sherpa
Er bestaat een grote kans dat de gemeente voor de eerste keuze gaat. Dat plan voldoet volgens het gemeentebestuur aan de meeste voorwaarden en wordt als meest concreet voorgesteld aan de gemeenteraad. Het plan zou ook al volgend jaar kunnen worden doorgevoerd.

Plan wordt besproken door de gemeenteraad
De brede school staat nu voor een groot deel leeg. De gemeente heeft de afgelopen maanden meerdere toekomstscenario's voor de brede school onder de loep genomen. De kansen voor de brede school worden komende week besproken door raadsleden. Als de raadscommissie achter het plan staat, volgt een verder onderzoek. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 29 jun, 19:06
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio 29 jun, 17:01
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief