Afbeelding

Gemeenten antwoorden naar Kamer

Politiek

BUSSUM - Bussum, Naarden en Muiden hebben maandag een brief met al hun onzekerheden omtrent de gemeentelijke fusie helder onder elkaar gezet en naar Den Haag gestuurd. Dit gebeurde op verzoek van de vaste Kamercommissie die onlangs in Muiden in gesprek ging met afgevaardigden uit de drie gemeenten.

Het gaat vooral om de onzekerheden over het vangnet voor eventuele schulden van de gemeente Muiden. Dat is met name voor Bussum en Naarden een belangrijke voorwaarde voordat de gemeenten samengaan. Aan alle kanten willen Bussum en Naarden zekerheden dat een eventuele claim of andere nadelige financiële gevolgen niet worden doorberekend aan de nieuwe inwoners van de gemeente Gooise Meren.

Gemeentegrens
Ook wordt in de brief nog eens aangekaart dat de Bloemendalerpolder gewoon bij Muiden moet blijven en niet middels een grenscorrectie aan Weesp moet worden afgestaan. Het zou niet eerlijk zijn als men in Muiden wel de lasten draagt van het nieuwbouwplan en niet de baten kan ontvangen.

Nu de brief is verstuurd, is het afwachten hoe de Tweede Kamer erover denkt en wat er gaat gebeuren met het wetsvoorstel.

Uit de krant