Afbeelding

Hart voor Bussum stopt met fusieproces

Politiek

BUSSUM - Hart voor Bussum verleent geen medewerking meer aan het fusieproces. Dat hebben de lokalen besloten na de hoorzitting van de Tweede Kamer anderhalve week geleden. 

Hart voor Bussum meent dat de Tweede Kamer eerst maar eens haar zegje moet doen over de fusie van Bussum, Naarden en Muiden. "Hart voor Bussum zal geen tijd en energie meer stoppen in alle vergaderingen, bijeenkomsten, ambtelijke stukken en e-mails rondom de fusie totdat de Tweede Kamer een uitspraak heeft gedaan. Er moet duidelijkheid komen of er een vangnet komt voor de financiële risico's en of de Tweede Kamer überhaupt het wetsvoorstel (in gewijzigde vorm eventueel) zal aannemen", zo laten de lokalen weten.

Stap komt door ontbreken draagvlak
Hart voor Bussum komt tot de stap na de hoorzitting van de Tweede Kamer. Daar hoorden de Kamerleden dat er draagvlak voor de fusie ontbreekt als er geen vangnet komt voor eventuele schulden van fusiepartner Muiden. Volgens Hart voor Bussum waren de Kamerleden 'not amused' dat er al onomkeerbare stappen waren gezet nog voordat de Kamer wat over het plan heeft kunnen zeggen. 

Bussum moet er beter van worden
Hart voor Bussum stelt dat duidelijk wordt dat Bussum de regie over de fusie kwijt is. "Daarnaast lijkt men ook uit het oog te hebben verloren waar deze fusie om gaat: Bussumers moeten er beter van worden! Een betere financiële basis, een beter bestuur, een beter ambtenarenapparaat, een betere dienstverlening aan de inwoners. Kortom: een betere toekomst voor Bussum. Maar zoals het er nu voor staat wordt aan al deze zaken niet voldaan. Daarom de hoogste tijd om het fusieproces stop te zetten en de Tweede Kamer eerst een uitspraak te laten doen."

Hart voor Bussum meent dat Bussum en Naarden beter eerst kunnen fuseren en eventueel alleen kunnen samenwerken met Muiden. 

Lees morgen meer over de stap van Hart voor Bussum en de reacties van de andere fracties in het BussumsNieuws.

Uit de krant