Afbeelding

Bussum gaat verder met verbeteren centrum

Algemeen

BUSSUM - Bussum gaat de komende jaren verder met het verbeteren van het centrum. De gemeenteraad bespreekt deze maand het plan voor 'centrummanagement'. 

Bussum heeft een plan gemaakt dat het centrum de komende jaren verder moet verbeteren, maar voor komend jaar worden er ook al enkele concrete plannen genoemd. Er wordt onder meer gewerkt aan een plan om het centrum, het zogenoemde kernwinkelgebied, beter te verbinden met de randgedeelten. 

Havenstraat aangepakt en centrum groener
De gemeente heeft daarnaast een plan om komend jaar de Havenstraat aan te pakken. Daarnaast moet het centrum groener worden.

Meer parkeerplaatsen voor fietsen
Bussum hoopt komend jaar ook meer parkeerplaatsen voor fietsen te maken. Aan de Olmenlaan moet een overdekte fietsenstalling komen voor fietsen van winkelpersoneel en buurtbewoners. Dat moet ervoor zorgen dat er op straat meer plek komt voor fietsen van bezoekers van het centrum. Ook op andere plaatsen moeten meer fietsenrekken komen. 

Plan kost 4 ton
De projecten waar de gemeente komend jaar mee aan de slag gaat kosten samen 447.500 euro. De gemeenteraad moet de plannen nog goedkeuren.

Uit de krant