Bussumse sport van het weekend

BFC laatste na weer een nederlaag

De tegenstanders kennen vooralsnog maar geen genade voor BFC. Afgelopen weekend verloren de slecht presterende Bussumers wederom. Nu zelfs van de nummer laatst VEP: 4-2. De Bussumers nemen daarmee zelf de laatste plaats over. BFC begon nog sterk en kreeg al snel een paar goede kansen. De Bussumers vergaten de kansen echter af te maken. VEP zette amper wat tegenover het goede spel van BFC en hanteerde vooral een snelle counter. Dat deed de tegenstander van de Bussumers wel met succes: na wat gerommel verloor BFC de bal en kon VEP met een snelle aanval geheel onverwachts de score openen. Snel daarna volgde meteen een tweede tegentreffer voor BFC. De Bussumers konden alleen met een benutte strafschop wat terugdoen.

Na rust bleef BFC de betere ploeg en kwamen er weer kansen. BFC leek even terug te komen toen Ahmed al Khanin met een bekeken schot voor de 2-2 zorgde. VEP had echter al snel een antwoord klaar. De eerste tegenaanval zorgde ervoor dat de Woerdense tegenstander weer op voorsprong kwam. Het bleek de genadeklap, want na de derde goal kon BFC nog amper kansen creëren. Vlak voor de slotfase kon VEP de 4-2 nog maken. BFC droop teleurgesteld af.

Krappe zege korfballers DOC

Een zwaarbevochten zege afgelopen weekend voor de korfballers van DOC. De Bussumers scoorden net een puntje meer tegen Amsterdam en wonnen daardoor: 13-14. Dat DOC won kwam op een goed moment. De Bussumers en Amsterdammers stonden voorafgaand aan het duel op evenveel punten. Dat zorgde er ook voor dat het duel erg spannend was. Aanvallend speelden de twee teams erg sterk en dat had als resultaat dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Na de eerste helft stond DOC op één punt voorsprong tegen Amsterdam. Na rust bleef het spannend. Amsterdam kon snel terugkomen, maar daarna duurde het lang voor er weer een doelpunt gemaakt werd. De Bussumers bleven echter knokken voor de punten en hadden daarmee succes. DOC stapte na het duel trots en opgelucht van het veld.

BHC te sterk

De handballers van BHC hebben afgelopen weekend zonder problemen gewonnen van Zaanstreek: 30-18. BHC was een stuk sterker dan Zaanstreek. De Bussumers nemen door de zege even afstand van hun concurrent. BHC staat nu zesde.

Slotfase nekt zaalvoetballers

Lang leek het erop dat de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling afgelopen weekend een punt zouden pakken tegen Scagha. De Bussumers stonden lang op 2-2, maar verloren op het laatste moment met 4-2. Scagha was vooral voor rust een stuk sterker dan de Bussumers. Toch bleven doelpunten van de ploeg achterwege. De aanvallen waren te voorspelbaar voor de Bussumers en als het wel lukte om door te drukken trad de achterhoede van ZVV Jos Geerling goed op. Waar Scagha vergat te scoren, lukte dat ZVV Jos Geerling wel. Na een door hem zelf opgezette aanval kon Dwight Oehlers de score openen. Na rust zette de tegenstander weer aan. Nu lukte het beter om voor gevaar te zorgen en maakte de ploeg twee doelpunten. ZVV Jos Geerling kon echter nog goed aanhaken en bleef na de 2-2 door Bilal Oztürk kans houden op een goed resultaat. De slotfase was echter voor Scagha. Met twee doelpunten werd er alsnog gewonnen.