Afbeelding
Update

Verwarde man bedreigt mensen op straat

Algemeen

BUSSUM - Er wordt momenteel door heel Bussum met man en macht gezocht naar een verwarde man. De man zou op straat meerdere mensen bedreigd hebben. De politie heeft meerdere meldingen gehad van verontruste mensen.

Boven Bussum hangt momenteel een politiehelikopter om de man op te sporen. Daarnaast lopen er vele agenten op straat. Vanwege de zoektocht naar de man vertrekken er momenteel geen treinen vanaf station Naarden-Bussum. 

Onderneem zelf geen actie
Bussumers wordt opgeroepen om uit te kijken naar een man van ongeveer 40 jaar oud. De man is 1.70 meter lang, draagt een zwarte jas en is verder sportief gekleed. De politie roept op om vooral zelf geen actie te ondernemen, maar meteen alarmnummer 112 te bellen. 

[Update 14.32] Naast normale agenten is ook een arrestatieteam op de been.

[Update 14.34] Op station Naarden-Bussum is zojuist een man aangehouden. Of het gaat om de verwarde man is vooralsnog onduidelijk. 

[Update 14.50] Op Twitter melden ooggetuigen dat de man op station Naarden-Bussum niet is aangehouden, maar alleen onderzocht. 

[Update 14.53] De politie bevestigt dat de man nog niet is aangehouden. De man is wel getraceerd. 

[Update 14.58] Het treinverkeer vanaf Naarden-Bussum wordt weer hervat.

[Update 15.18] De politiehelikopter is ondertussen vertrokken. Op straat lopen wel nog veel agenten met kogelwerende vesten. 

[Update 15.54] De politie laat nogmaals weten dat de bewuste man nog niet gevonden is. Er wordt nog volop verder gezocht. 

[Update 16.47] De verwarde man is aangehouden in Hilversum.

Uit de krant