Foto: Johan van der Geest.
Foto: Johan van der Geest.

Bussumse voetbalclubs weer het veld op

Sport

BUSSUM - Na een paar weken rust gaan de Bussumse voetbalclubs komend weekend weer het veld op. Er valt voor zowel SDO, BFC als Allen Weerbaar nog veel eer te behalen komend half jaar. 

SDO staat er sterk voor en mag komend voorjaar al meedoen aan de play-offs om te kunnen promoveren naar de hoofdklasse. Maar rechtstreeks promoveren kan ook nog: dan moeten de Bussumers eerste worden. De achterstand op de koploper bedraagt slechts 3 punten. Komend weekend treft runner-up SDO de nummer 3 van het klassement, Alphense Boys. De Bussumers hebben nog wat goed te maken: het heenduel met de tegenstander van zondag werd met 2-7 fors verloren. 

BFC
BFC heeft twee klasses lager wat goed te maken komend half jaar. De Bussumers kenden een slechte eerste helft van het voetbaljaar en staan momenteel op een veel te lage twaalfde plaats. Daarmee hangt het gevaar van degraderen nog steeds boven het hoofd van de Bussumse voetbalclub. Komend weekend hervat BFC met een duel tegen De Meer dat twee plaatsen hoger staan dan BFC. 

Allen Weerbaar
Voor Allen Weerbaar zou het komend voorjaar zomaar weer eens feest kunnen worden. Nadat de Bussumse club afgelopen jaar promoveerde naar de vijfde klasse staat het er nu weer goed voor. Allen Weerbaar staat tweede met een achterstand van 3 punten op koploper APWC. Allen Weerbaar treft komend weekend Maarssen. 

Uit de krant