Bussumer (35) bestal meer homo's

BUSSUM - De Bussumse (35) en Amsterdamse (42) verdachte van het bestelen van meerdere homo's hebben meer slachtoffers gemaakt dan vooraf werd gedacht. Dat bleek woensdag toen de rechter de pro-formazaak behandelde. 

De twee mannen worden ervan verdacht samen contact te hebben gelegd met homoseksuele mannen en vervolgens de bankpas van hun slachtoffers te hebben gestolen. Na de dates verbraken de mannen het contact en werd er met de passen veel geld opgenomen.

De zaak kwam aan het rollen toen de recherche een Apeldoorner (53) dood aantrof. Na onderzoek bleek dat de man gedrogeerd was en dat er na zijn dood nog geld was opgenomen met een bankpas. Een groot onderzoek volgde, mede doordat de recherche het vermoeden had dat de twee verdachten meer op hun kerfstok hadden. Het rechercheteam ontdekte al snel acht zaken, de afgelopen weken kwamen na langer onderzoek nog vijf gevallen boven water. 

Drugs gevonden
De recherche vond na het doorzoeken van het huis van de Bussumer rond de 50.000 xtc-tabletten. De Bussumer en de andere verdachte worden nog vastgehouden. 

Meer berichten