Afbeelding

Johannesbeeldje voor harde werker Frans Verwij

Algemeen

BUSSUM - Voor al zijn werk voor de buurt, de jeugd en de sportclub heeft de gemeente Bussum maandag de Kleine Johannes toegekend aan Frans Verwij. De Bussumer was verrast, maar wel heel erg vereerd. 

Verwij deed veel voor de zogenaamde Jongens- en Meisjesstad, een club voor jongeren. Dat zorgde er mede voor dat Bussum rond de jaren 70 buurtcentrum Kommin kreeg, een buurtcentrum waar veel jongeren graag kwamen. Verwij deed veel achter de schermen van het buurtcentrum en trad toe tot het bestuur. Naast het werk voor de jeugd was Verwij ook een betrokken buurtbewoner van de Koopweg. Toen de straat onder handen genomen werd, kwam hij op voor de belangen voor de buurt. 

Naast dat werk deed Verwij veel voor (toen nog) AV Tempo en trad eveneens toe tot het bestuur. Hard werken zorgde ervoor dat het ledenaantal van 90 leden toenam tot 430 leden vandaag de dag. Daarnaast zette hij een sponsorloop voor brugklassers op voor het goede doel. Vandaag de dag doet Verwij ook veel voor de Historische Kring. 

Uit de krant