Afbeelding

Burgemeester: samengaan wordt wennen

Algemeen

BUSSUM - Het wordt een apart jaar voor Bussum. Het laatste jaar als gemeente Bussum en daarmee een druk jaar met veel werk. Dat moeten we samen doen. Dat was maandag de tendens van de toespraak van de burgemeester op de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de gemeente. 

De burgemeester vertelde de vele bezoekers was de gemeente het komende jaar allemaal te wachten staat. De burgemeester sprak over het samenvoegen van de gemeente, de keuze voor een volgende burgemeester, de gang naar de stembus en het verbouwen van het gemeentehuis. De burgemeester vergeleek het met schoenen kopen. "Je neemt een glanzend paar schoenen, je past ze en rekent af. Daarna ga je ze dragen en valt het tegen: ze knellen, je krijgt blaren en het voelt als een bevrijding als je ze weer uit mag doen. Totdat ze zijn ingelopen, dan zijn het pas jouw schoenen geworden."

Volgens de burgemeester wordt het komend jaar een avontuur om met z'n allen aan te gaan. "Want we doen het samen", speechte de burgemeester. "Samen met u maken we een samenleving waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Als gemeente willen en kunnen we het niet alleen." De burgemeester deed een oproep aan Bussumer om mee te denken met de gemeente en vooral te helpen. 

Na de toespraak van de burgemeester werd er vooral getoost op een goed jaar. Veel Bussumers kwamen langs om elkaar de handen te schudden, te kussen en de gelukwensen voor het komende jaar over te brengen.

Uit de krant