Afbeelding

Geen straf voor verdachten overval Kapelstraat

Algemeen

BUSSUM - Het groepje mannen dat ervan werd verdacht 3 jaar geleden een overval te hebben gepleegd op een oudere Bussumse aan de Kapelstraat heeft deze week te horen gekregen dat hen geen celstraf meer boven het hoofd hangt. De rechtbank acht onvoldoende bewezen dat de mannen de overval hebben gepleegd. Twee weken geleden werd 4 jaar cel tegen de mannen geëist

De mannen werden ervan verdacht de Bussumse te hebben overvallen. De vrouw verwachtte 3 jaar geleden een bekende aan haar deur, maar werd toen ze open deed door overvallers aangevallen en tegen de grond gewerkt. De mannen hadden een vuurwapen en dwongen de vrouw de code van een kluis te geven. Vervolgens namen de mannen meerdere dure juwelen mee ter waarde van een bedrag tussen de 500.000 en 750.000 euro. Daarna sloegen ze op de vlucht. 

De rechtbank meende deze week dat onvoldoende bewezen wordt dat de aangehouden verdachten de overval hebben gepleegd. Dat kwam onder meer doordat de bewoonster geen van de mannen herkende na een fotoconfrontatie. De vrouw had eveneens laten weten dat het om mannen van Marokkaanse afkomst zou gaan, maar daarvan was geen sprake.

Twee van de verdachten worden wel veroordeeld vanwege het helen van de gestolen sieraden. 

Uit de krant